foto

Over Marischka

Met als kickstart Marischka’s Power Story op WendyOnline kunnen jullie hier volgen wat Marischka doet, denkt en uitdraagt. Wekelijks houdt Marischka jullie up-to-date met haar belevenissen als single mom van een 18-jarige puber en haar 8-jarige homie met een extra chromie.

Ze hoopt zo haar steentje bij te dragen aan o.a. Down Syndrome awareness, en mensen te inspireren en steunen in moeilijke tijden. Daarnaast zal je veel foto’s en filmpjes aantreffen en deelt ze graag mooie, lieve en positieve dingen, is ze gek op muziek, film, theater maken, lekker en gezond eten, sporten en leest ze veel over de nieuwste bevindingen in neuro plasticiteit in relatie tot Down Syndroom en autisme.

Marischka studeerde aan het Conservatorium te Alkmaar ( HBO) en werkte daarnaast bij televisie als productie- en redactie assistente bij Tineke de Nooy/Tenfold. Haar liefde voor het theater trok haar daarna het podium op en zo stond ze een aantal jaren als Leading Lady gecontracteerd bij john de Mol/Wentink events in Nederlands Hollywood, Hilversum in Studio 21. Het was echter haar talent scout Marianne van Wijnkoop (Joop van den Ende Prod.) die haar weer naar het Nieuwe de la Mar theater bewoog om met Arjan Ederveen te acteren in zijn controversionele theaterdebuut  “Fly Away” onder regie van Matthijs Rumke (1954-2015)  Marianne, ontdekte Marischka tijdens de audities als jong talent voor de Televisie productie “A star is born” van Joop van den Ende, waar Marischka een plek in de finale wist te behalen.

Marischka komt zelf uit een huiselijk geweld situatie waarin ze met twee jonge kinderen  verwikkeld is geweest in jarenlange civiele procedures. Zo is Marischka inmiddels ook professional in het omgaan met tegenslagen, stress, onverwachte situaties en hulp instanties zoals politie, jeugdzorg en andere ambulante hulp.

In 2007 ontwikkelde Marischka, na een aantal projecten te hebben gedaan voor de jeugdzorg instelling Rentray, een STP (scholing- en training programma) voor jongeren met een justitieel kader. Ze kreeg hiervoor een overheids erkenning van het Nederlandse Ministerie van Justitie.

Daarnaast had Marischka een aantal jaren een eigen bedrijf waarin ze training en coaching gaf aan kinderen en jong volwassenen op het gebied van theater en televisie en film.

Verzorgde ze de casting voor de hoofdrol van de  film “Het Getij” van regisseur Maarten van Vliet en maakte ze samen met Maarten een documentaire  “Solo Quiero Mi Respeto” ( the only thing I want is respect) over kansloze ghetto jongeren in de gevaarlijkste sloppenwijken van Santo Domingo ( Dominicaanse Republiek)

M.i.v. September 2019 geeft Marischka presentaties aan bedrijven, scholen, Gemeente- en zorginstellingen. Dit doet ze met haar Programma “Floating on broken pieces” (link)

 

Volg Marischka